Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον

Στο πλαίσιο του  4ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 8 – 10 Απριλίου 2016, περιλαμβάνεται θεματική ενότητα με τίτλο «Εκπαιδευτική Ρομποτική» για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (παρουσιάσεων, επιδείξεων, εισηγήσεων, ερευνών, εκδηλώσεων, εργαστηρίων κ.ά.). Κύριος σκοπός των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι η εμπλοκή των μαθητών/τριών σε αυθεντικές καταστάσεις μάθησης μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η δυνατότητα να παρουσιάσουν στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα «Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον». Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, που διδάσκουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και αξιοποιούν την Εκπαιδευτική Ρομποτική στη μαθησιακή διαδικασία, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουμε. Η συμμετοχή συνίσταται στην υποβολή συνοδευτικού κειμένου στο οποίο θα περιγράφεται η εργασία και μιας ολιγόλεπτης ταινίας (βίντεο) με το οποίο θα παρουσιάζεται το έργο. Η εκδήλωση ΔΕΝ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

[note]Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη μνήμη του δασκάλου Σωτήρη Τερζίδη, ο οποίος ήταν εκ των πρωτοπόρων στην εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.[/note]

Επιτροπή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 1. Δαπόντες Νίκος, Συντονιστής
 2. Αμανατίδης Νίκος
 3. Αραπογιάννης Βαγγέλης
 4. Αργυρός Μανώλης
 5. Γλέζου Κατερίνα
 6. Ιωσηφίδου Μαρία
 7. Κλείσαρης Αυγουστής
 8. Κοφτερός Αλέξανδρος
 9. Μαστρογιάννης Ιάκωβος
 10. Σαλαγκούδη Μαρία
 11. Σαμαρά Θεοδώρα
 12. Σωτηρίου Σοφία
 13. Φιλιππιάδης Γρηγόρης
 14. Φράγκου Στασινή

Mε ευθύνη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:

 • Εξετάζονται όλα τα υποβληθέντα αρχεία και οι ταινίες.
 • Κατατάσσονται οι εργασίες σε δύο κατηγορίες (αρχάριοι – προχωρημένοι).
 • Εάν οι εργασίες που θα υποβληθούν είναι πολλές, επιλέγονται 10 εργασίες από κάθε κατηγορία.
 • Γίνεται κλήρωση για κάθε κατηγορία προκειμένου να δοθεί από ένα συμβολικό δώρο στους κληρωθέντες (κάποιο ή κάποια εμπορικά πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής)
 • Όλα τα κείμενα και οι ταινίες αναρτώνται σε ιστότοπο που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να εμπλακούν σε δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
 • Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν έπαινο για τη συμμετοχή τους.
 • Όλες οι σχολικές μονάδες λαμβάνουν έπαινο για τη συμμετοχή.

Ποιοι κέρδισαν τα δώρα

15ο Νηπιαγωγείο Πάτρας

15nip-patras

 

 

ΔωροθέτεςEnginoRoboticsFlyer

 • Η εταιρία ENGINO προσφέρει 2 πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής Robotics ERP PRO στις σχολικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον» (θα πραγματοποιηθεί κλήρωση).
 • Επίσης προσφέρει εκπτωτικό κουπόνι αξίας 100 € (αντιστοιχεί σε έκπτωση 40%) για online αγορά του ομώνυμου πακέτου αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο!.
  Κάντε κλικ στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά.

 • beebot

  beebot

  Η εταιρία Διερευνητική Μάθηση προσφέρει ένα ρομπότ δαπέδου Beebot στις σχολικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον» (θα πραγματοποιηθεί κλήρωση).